AVTOMOBILSKI DOBAVITELJ

Naša stranka se je specializirala za proizvodnjo avtomobiljskih delov. Zagotavljanje natančne montaže je ključnega pomena za njihove stranke, zato tekom proizvodnih procesov veliko pozornosti namenjajo shranjevanju podatkov o privijanju. Pred uvedbo naše rešitve, so uporabljali preprosta orodja s sklopko, ki niso omogočala shranjevanja podatkov. Zaradi povečanih odstopov na področju vijačenja spojev in posledičnih reklamacij s strani kupcev, so se odločili za našo rešitev.

Da smo prišli do optimalne rešitve, smo izvedli različne teste na terenu in v naših prostorih, da bi določili optimalen postopek vijačenja.Ta postopek vključuje več stopenj, z namenom zagotavljanja pravilnega postopka vijačenja. Glede na to, da ponovna obdelava spojev ni izvedljiva, je bilo ključno preveriti, ali je bil vsak spoj pravilno privit.

Vsak izdelek je opremljen s serijsko številko in črtno kodo. Da bi to zahtevo izpolnili stroškovno učinkovito, smo razvili držalo za čitalnik črtnih kod z lastno notranjo baterijo. Čitalnik je povezan s krmilnikom sistema za privijanje, s čimer se podatki o privijanju povežejo s serijsko številko izdelka.

Ta celovita rešitev zagotavlja, da so vsi vijaki varno priviti, podatki pa se shranijo v njihovem MES sistemu. Ponosni smo, da smo svoji stranki omogočili nemoteno delovanje proizvodnje brez težav in reklamacij. Stranka je s to stroškovno učinkovito rešitvijo izredno zadovoljna.

Scroll to Top